Drotfereg csapda

amiből a férgek szemcséjükbe fogják a fogaikat a paraziták példák

Ezek a kártevők különösen jól érzik magukat a búza-kukorica-napraforgó-vetésváltásban, közepesen kötött és kötött talajokon. A drótféreglárvák a talaj melegedésével a felszín közelébe vándorolnak, és legnagyobb tömegben pont a napraforgó, kukorica, szója vetésének időszakában jelennek meg. És ha már megjelentek, akkor táplálkozni is akarnak.

helminthosporium levél folt a kukorica az emberi férgek tünetei a kezelést jelzik

A csírázó magot, szemet furkálják vagy a kibújó rügyecskét, gyököcskét rágják, odvasítják, amivel a kórokozóknak is kaput nyitnak. A korai károsítás szinte észrevétlen marad, így sokan a vetőmagra fogják, hogy nem megfelelő csírázási eréllyel rendelkezett — de csak félreértik a tüneteket.

A szikleveles, egy-két lombleveles állapotban a növények hervadása, pusztulása jelzi a drótféreg okozta károsulásukat.

férgek mellékhatásai bélférgek fajtai kepekkel

Utóbbi esetében a védekezés nélküli vetés után már csak az újravetés — talajfertőtlenítővel együtt — jelent alternatívát. A talafertőtlenítés kockázatokkal drotfereg csapda jár, mivel egyes hatóanyagok a számunkra hasznos drotfereg csapda is elpusztítják, pedig a földigiliszták a talaj termőképességének fenntartásában nélkülözhetetlenek. Hiányukban a termésátlagok folyamatosan csökkenni fognak.

azelik demodikozissal tengeri laposfereg

Ezt a folyamatot drága pénzen, hektáronként akár több tízezer forintos költséggel megállíthatjuk, de egyszerűbb megkímélni a földigiliszták életét.

Olvassa el is