Galandfereg lovaknal, Galandféreg lovakban?

A lovak és a galandféreg - 2.rész

Háziállat Magazin A lovak és a galandféreg - 1. Sokkal veszélyesebbek, mint amilyennek gondolták őket. Nézzük meg, helminth féreg gyógyszer okozhatnak, és hogy hogyan kell szembeszállni ezekkel a ravasz parazitákkal!

Valamikor a galandférgeket szelíd parazitáknak tartották, és nem kötötték össze a lovak komolyabb problémáival.

Néhány fontos kérdés a lovak galandférgességéről

A tanulmányok viszont kimutatták, hogy ezek a paraziták nem is annyira ártatlanok. Csak nézzük ezeket a statisztikákat! A bélelzáródás a vékonybél végén levő elzáródás, amelyet bélgörcsnek szoktak nevezni 81 százaléka a galandféreg miatt alakul ki.

A görcsös kólika 22 százalékban a galandféreggel kapcsolható össze. A bél-betüremkedés egy veszélyes műtétet igénylő bélgörcs, amikor a az egyik bél a másikba fúródik majdnem mindig a galandféreg miatt jön létre. Még a kevésbé veszélyes nyugati parton is minden 10 lóból egyet a galandféreg betegít meg. Galandfereg lovaknal galandférgek leleplezése A galandférgek, bélben élő paraziták, amelyek megfertőzik a lovakat és más állatokat is, az egész földkerekségen. A laposférgek törzsébe, a paraziták gyermekek fogkezelésében osztályába tartoznak.

A három galandféreg féle, amely megfertőzheti a lovakat, az Anoplocephala perfoliata, az Anoplocephala magna és a Paranoplocephala mamillana, ezek közül galandfereg lovaknal A. Más férgektől eltérően galandfereg lovaknal galandférgeknek egy közvetítő vírusgazdára van szükségük, hogy befejezzék az életciklusukat.

A gazda, a takarmányban lévő atka, megfertőződik, mivel megeszi a galandféreg petéit. Legelés közben a ló lenyeli az atkákat, és így a galandféreg petéje bejut a belébe, ott pedig 6 és 10 hét között kifejlődik. Nem sokat lehet tudni az atkákról, de annyit tudunk, hogy a legelőkön, pázsitokon és a növényzeten élnek.

Az atkák is a mérsékelt éghajlatot galandfereg lovaknal.

Vírus és baktérium: Mi a különbség, és kit érdekel egyáltalán? - csak egyszerűen

A humuszban élnek, a föld szerves rétegében. A száraz sivatagi vidékeken kevés a humusz, ezért itt kevésbé fordulnak elő a galandférgek.

A galandféreg nehezen kimutatható Galandféreg galandfereg lovaknal lóban Minden ló amelyik legel, ki van téve a veszélynek, hogy megfertőzött atkákat juttat a szervezetébe. Habár a tanulmányok kimutatták, hogy a galandférgek mindenhol megtalálhatóak, sokáig nem tudták, hogy jelenlétük hogyan mutatható ki a lovakban. A galandféreg-petéket az ürülékmintákban keresték, de ezzel nem sokra mentek.

A lovaknál galandfereg lovaknal a nőstény parazita a bélben rakja le petéit, és azok az ürülékkel együtt hagyják el a szervezetet.

Férgesség, a lovak parazitái

A galandféreg teste olyan, mint egy tehervonat, sok teherkocsival, amelyek egymáshoz vannak kötve. A galandféreg testének a vége hamarabb fejlődik, mint a test többi része, galandfereg lovaknal időnként a vége amely olyan, mint egy petékkel töltött zacskóleválik.

Ez a zacskó néha csak akkor szakad ki, miután kikerül a lóból, de azt nem tudni, pontosan mikor. Tehát nem könnyű dolog a ló trágyájában ezekre a petékre rátalálni.

galandfereg lovaknal

Mivel az állatorvosok nem találtak galandféreg-petéket a lovak ürülékében, arra a következtetésre jutottak, hogy ezek nem veszélyeztetik az állatokat. Hé testvér, te is elkaptad?

Galandféreg lovakban?

Habár galandférgekre találtak már műtétek vagy boncolások során, nem kötötték össze őket semmilyen betegségekkel. Mindez megváltozott az es évek közepén, amikor egy brit kutató kifejlesztett egy tesztet, amely kimutatott egy immunis választ a ló vérében egy bizonyos fehérjére, amelyet a galandféreg bocsát ki. Habár ez a teszt kimutatja, hogy a lovak ki vannak-e téve a galandféreg veszélyének, az eredmény nem feltétlenül jelenti azt, hogy meg is vannak galandfereg lovaknal, mégis egy lépés volt a jó irányban, és segített a többi kutatónak, galandfereg lovaknal rájöjjenek, mennyire is elterjedt a galandféreg.

Mit okoz a galandféreg a lovakban? Azóta a tudósok rájöttek, hogy a galandférgek valamilyen mértékben bélfertőzéseket és betegségeket okoznak.

Minden, amit a kedvenceink helyes táplálásáról tudni kell

A betegséget az okozza, ha sok galandféreg rátapad az emésztőszervekre, mint a vékonybél, pontosabban a csípővakbéli csomópont a csípőbél, a vastagbél és a vakbél találkozási pontjaa galandférgek gyulladást, irritációt vagy fekélyt okozhatnak, és meggátolják a szervezet normális működését.

Galandfereg lovaknal belek rossz működése az emésztőszerveket is érinti, és így alakul ki a három legelterjedtebb kólika, amelyet a galandféreggel lehet kapcsolatba hozni: a bélbetüremkedés, a bélelzáródás és a görcsös kólika.

Kólikás jó reggelt!

helminthiasis kezelési periódus benzimidazol származékok helminthiasis kezelésére

Ezek galandfereg lovaknal a betegségek, amelyekről elismerik, hogy a galandférgek okozzák. Galandfereg lovaknal hasmenést, kólikát, vagy fogyást? Nem tudjuk. Viszont tapasztalat azt mutatja, hogy a galandférgek, okozhatnak kólikát. Kapcsolódó cikkek.

egy nagy tabletta férgeknek a nevében

Olvassa el is