Féreg kutatas

féreg kutatas

féreg kutatas javasoljon jó tablettákat a férgek számára

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez Ezt a szócikket be kellene dolgozni a Planaria szócikkbe. A bedolgozás után ezt a cikket törölni kell, vagy — amennyiben a szócikk címe előfordulhat a keresésben — átirányítássá alakítani. A megbeszélésbe a vitalapon kapcsolódhatsz be.

gyógyszer a gyermekek parazitáira

A halhatatlan féreg egy laposféregfaj. A Nottinghami Egyetem Nagy-Britannia [1] kutatóinak sikerült kideríteni, hogyan képes egy laposféregfaj szembeszállni az öregedéssel és potenciálisan halhatatlanná válni.

féreg kutatas méregtelenítő tisztítás

Az örvényférgek osztályába tartozó plenária-fajok már régen felkeltették a kutatók figyelmét korlátlan regenerációs képességükkel, mellyel sérült szöveteiket vagy akár elvesztett szerveiket pótolni tudják. A kísérletek során a planáriák kétféle típusát vizsgálták: az egyik csoport szexuálisan, megtermékenyítéssel, a másik csoport aszexuálisan, egyszerű osztódással szaporodott.

  1. Magyarra átültette és kibővítette: dr.
  2. Giardia que nao cura
  3. Все это выглядит довольно странно.
  4. Helminthiasis eosinofilek
  5. Milyen gyógyszereket kezelnek férgek
  6.  - Какой же может быть ответ.
  7. Laposférgek – Wikipédia
  8. Férgek kiskutya elhajtani

Mindkettő látszólag korlátlan regenerációra volt képes: sérülések esetén új izmokat, bőrt, sőt teljes agydúcokat is tudtak pótolni. Korábbi kutatások már kiderítették, hogy a genetikai információt hordozó kromoszómakat alkotó DNS-szakaszok végén található egy géneket nem tartalmazó teloméra -régió.

pinworm idegrendszer féregek pattanástablettái esetén

Ez a régió azonban minden egyes féreg kutatas rövidül. Az öregedés során a sejt a férgek mind jelek képes további osztódásokra, amíg ez a szakasz túlságosan röviddé nem válik.

További vizsgálatok során azt is sikerült megállapítani, hogy az osztódások során a gén aktivitása, illetve a telomerázenzim termelése drámai mértékben megnőtt, és ennek eredményeként az osztodással szaporodó planáriák képesek féreg kutatas a telomérák hosszát megőrizni.

a helminták jelenlétének jelei

A szexuálisan szaporodó planáriáknál azonban kiderült, hogy bennük a telomérák hosszának megőrzését nem a teloméraenzim fokozott termelése tartja fenn. Ennek a mechanizmusnak a kiderítése még rejtély.

Olvassa el is