Fonalfereg ellen

Fonálféreg a sárgarépában? - Agrofórum Online

Világszerte Tünetek Minden kabakos növény fogékony.

szivféreg tünetei embereknel

Az érintett növények satnyák, gyenge növekedésűek. A lombozat halványzöld vagy sárga színűvé válik.

verme giardiase medicamento

A fertőzött növények a nap legforróbb óráiban a csökkenő vízfelvétel miatt elhervadnak. Bár a növény a tenyészidőszak során végig egészségesnek tűnhet, a terméshozam és termésminőség nagymértékben csökken.

családi féreg kezelés

Erős fertőzöttség esetén a növények a fonálféreg-populációk terjedésével teljesen elhervadnak és elhalnak. Amikor a fertőzött növényeket eltávolítják a talajból, láthatók a fonálféreg okozta dudoros, szemölcsszerű gubacsok a gyökereken különállóan vagy csomókban.

férgek és fajtáik táblázata

Gyakori a másodlagos fertőzés, más talajlakó kórokozókkal. A fonálférgek fejlődésének feltételei Laza, homokos talajokban a legsúlyosabb a kártétel, az optimális talajhőmérséklet 27 °C.

férgek ápoló kezelése férgek gyermekekben hatékony kezelés

A fonálférgek évekig is élhetnek a talajban, de a gyommentes ugaroltatás jelentősen fonalfereg ellen a populációk létszámát. A fonalfereg ellen a fertőzött öntözővízzel, a fertőzött talaj mozgatásával és fertőzött növényi anyagokkal terjedhetnek.

fonalfereg ellen

Védekezés A gyökérgubacs-fonálféreg elleni legjobb védekezés általában a talaj gázos kezelése és a gyommentes ugaroltatás.

A megfelelő védekezési módszer kiválasztásához kulcsfontosságú a fonálféregfajok és azok populációs szintjének pontos meghatározása.

A rezisztens kabakos alanyra történő oltás is hatékony módszer.

Olvassa el is